Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini ischler (tojáshabos)

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat - a lisztet, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a mézet - összegyúrjuk, majd 20 percet hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval (4 cm-es) köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőbe tesszük.
  3. A tésztát addig sütjük még halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
  4. A 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük.
  5. Veszünk egy korongot, arra óvatosan körkörös mozdulatokkal habzsákból nyomunk a tojáshabból, majd ráteszünk egy tészta korongot.
  6. Mikor ezzel kész vagyunk, gőz felett a csokoládét felolvasztjuk az olajjal.
  7. A mini ischlereket az olvasztott csokoládéban megforgatjuk, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni. 

Megjegyzés

Sokan nem ismerik a tojáshabos változatot pedig nagyon finom. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss