A tésztához a hozzávalókat - a lisztet, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a mézet - összegyúrjuk, majd 20 percet hűtőben pihentetjük.
Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval (4 cm-es) köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőbe tesszük.
A tésztát addig sütjük még halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
A 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük.
Veszünk egy korongot, arra óvatosan körkörös mozdulatokkal habzsákból nyomunk a tojáshabból, majd ráteszünk egy tészta korongot.
Mikor ezzel kész vagyunk, gőz felett a csokoládét felolvasztjuk az olajjal.
A mini ischlereket az olvasztott csokoládéban megforgatjuk, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni.