Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini fánk túróhabbal és tejkaramellel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 3 dl víz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás
  • A túróhabhoz:
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • késhegynyi fahéj
  • 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
  • A tejkaramellhez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk.

A túróhabhoz a túrót áttörjük, elkeverjük a porcukorral, a fahéjjal, és összeforgatjuk a felvert tejszínhab felével, majd a másik felével, végül a felaprított aszalt gyümölcsökkel.

A félbevágott fánkocskákat megtöltjük a túróhabbal, majd a tejkaramellával meglocsoljuk, az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss