Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini briós zöldséges csirkemájjal töltve

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A brióshoz a lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16-20 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és ha újból megkelt, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészültek, rácsra téve kihűtjük.

Közben a raguhoz a forró olívaolajon a meghámozott és apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemájat, és fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a szintén kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, piros kaliforniai paprikát, a zöldborsót, sóval, borssal, a vékony karikákra szeletelt zöld fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, oregánóval ízesítjük, meglocsoljuk 1 deci vízzel, és lefedve, közepes tűzön 10-12 perc alatt megpároljuk, hogy a zöldségek kicsit roppanósak maradjanak.

Tálaláskor a mini briósokat lapjával félbevágjuk, zöldséges-májas tölteléket kanalazunk rá, szafttal együtt, rátesszük a kalapjukat. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.

Megjegyzés

Ha túlságosan híg a ragu leve, 1 mokkáskanál - kevés hideg vízzel elkevert - keménytővel kicsit sűrítsük be.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss