Az olívaolajon megpirítjuk a felkockázott csirkehúst, majd kiszedjük a serpenyőből.
A sárgarépát megtisztítjuk, julienne-re szeljük, a zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, a vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Pár percig együtt pirítjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, amíg a répa majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a húst. Ráöntjük a sűrített paradicsomot. Összekeverjük, majd felöntjük a húslével.
Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tésztát is, és al dentére főzzük. Beleöntjük a babot, és összeforraljuk. Némi ördöghajjal megszórva tálaljuk.
Paradicsom, bab, zöldségek, makaróni találkozása, amolyan időutazás, Dél-Olaszországba repít, arra a néhány pillanatra, míg a leves el nem fogy. Én gluténmentes makarónival készítettem.l - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!