hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindig friss sajtos pogácsa

45 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk és egymás után háromszor háromba hajtogatjuk, mindig egy irányban. A hajtogatások között kinyújtjuk, és összehajtogatva 30 percig pihentetjük.
  3. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsák tetejét bevagdossuk. Miután a tepsibe tesszük, még 30 percig kelesztjük, majdelőmelegített sütőben,180 fokon pirosra sütjük.

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss