Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindig friss sajtos pogácsa

45 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk és egymás után háromszor háromba hajtogatjuk, mindig egy irányban. A hajtogatások között kinyújtjuk, és összehajtogatva 30 percig pihentetjük.
  3. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsák tetejét bevagdossuk. Miután a tepsibe tesszük, még 30 percig kelesztjük, majdelőmelegített sütőben,180 fokon pirosra sütjük.

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek