Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel

15 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánt előző nap feldaraboljuk, zacskóba rakjuk és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap kivesszük, és pár percig (kb. 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és hozzáadjuk a málnát (néhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez). Alaposan összeturmixoljuk, majd poharakba töltjük. Azonnal is lehet fogyasztani, de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba.
  2.  A mézet és a vajat felmelegítjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon kb.15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, így lesz ropogós. 
  3. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel, majd a málnával.

Megjegyzés

Mautner Zsófi receptje alapján! Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát vagy epret is. Az elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba, krémekbe fagylaltokra, müzlibe stb. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss