Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi habkarika - cukor és tojás nélkül

30 perc
bonyolult
költséges
13 adag

Elkészítés

  1. A csicseriborsókonzerv levét a felére forraljuk. Az édesítőszer felét a robotgép üstjébe tesszük (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá a por állagú színezéket), ráöntjük a sűrű levet, átforgatjuk, majd a maradék édesítőszert hozzáadjuk, és gépi habverővel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. Akkor van készen, amikor habverőn csúcsot képez - ez kb. 10 perc.
  2. A habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra karikákat nyomunk belőle.
  3. A sütőt előmelegítjük 100 fokra, betoljuk a tepsit, és kb. 25-30 percig szárítjuk a karikákat. A sütőből kivéve még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl megszilárdul.

Megjegyzés

Remélem, segítséget jelent ez a recept azoknak is, akik tej-, tojás-, glutén-, cukormentes diétán vannak. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss