Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd a tálat egy konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
A túrót 1/2 tasak vaníliás cukorral, 1/2 citrom levével és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkeverjük.
A diót ledaráljuk. A másik 1/2 citrom héjával valamint felének a levével elkeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük.
A mákot ledaráljuk. A másik fél tasak vaníliás cukorral, a maradék 1/2 citrom levével és 2-3 evőkanál vízzel 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve, hogy krémes állagú legyen, hozzákeverünk 1-2 teáskanálnyi lekvárt.
A buborékformát kivajazzuk. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket nem túl vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát. A buborékoknál jól belenyomkodjuk, hogy minél több töltelék beleférjen. Tetőszleges sorrendben feltöltjük az 5 féle hozzávalóval a 36 mélyedést.
A tészta másik felét kinyújtjuk, és bevonjuk vele a formát, majd a tetejét villával megszúrkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl és felszeleteljük. Jó étvágyat!