Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milyen a tökéletes vacsora? A dietetikus válaszol!

Milyen a tökéletes vacsora? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Gyakran későn érek haza a munkából, és csak ilyenkor tudok enni. Ön szerint milyen a tökéletes vacsora?

Az, hogy mi jelent tökéletes vacsorát az Ön számára, a napközbeni étkezésétől, a sportolási szokásaitól és az egészségi állapotától is függ.

Ha egész nap dolgozik, és sportolni sincs ideje, érdemes lenne a munkahelyén elfogyasztania egy zsírszegény, zöldségalapú (főzelék vagy köret + leves) és jó minőségű fehérjetartalmú (natúrhús szelet, hal, tojás, tejtermékfeltét) összetevőkből álló ebédet, valamint egy kevés édességet tartalmazó uzsonnát (Túró Rudi, müzliszelet, 2-3 kocka csoki). Ez utóbbit akár hazafelé is megeheti.

Ebben az esetben a vacsora lehet szendvics (2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, sonkával és/vagy sajttal és friss zöldséggel) vagy joghurt, illetve kefir kornspitz-cel, vagy zöldséges virslisaláta 1 szelet félbarna kenyérrel, vagy egy kis adag zöldséges tészta, esetleg rizs, vagy valamilyen halas saláta, pirítóssal.

Ha viszont egész nap összevissza étkezik, a fent említett vacsorafélékkel valószínűleg már túllépi a napi energiaigényét. Ebben az esetben inkább egy tányér zöldséges-húsos levessel érdemes befejeznie a napot!

TÖBB FEHÉRJÉT EGYEK, HOGY SZÁLKÁS LEGYEK? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
LEFOGYHATOK A KÁPOSZTALEVES-DIÉTÁVAL? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
HOGY ÉRHETEK EL TARTÓS FOGYÁST? A DIETETIKUS VÁLASZOL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss