Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négy évig senkinek nem tűnt fel, hogy nincs meg a világ egyik legdrágább bora

Nem lesz könnyű kinyomozni, hogy ki vihette el a közel 600 millió forintot érő méregdrága bort, ugyanis a legutóbbi leltár négy évvel ezelőtt készült az étteremben.

A rendőrség is nyomoz a másfél millió eurót, átszámítva 570 millió forintot érő méregdrága bor rejtélyes eltűnésének ügyében. A patinás párizsi étterem, a La Tour d'Argent dolgozói nemrég végezték el a tervezett leltárt a borospincében, ahol mintegy 300 ezer palack ital sorakozik a polcokon. A készlet felmérése során kiderült, hogy 83 bor eltűnt, és köztük van a világ egyik legdrágább tétele is.

Nem lesz azonban könnyű kideríteni, hogy miként tűnhettek el a borok, ugyanis a legutolsó leltár négy évvel ezelőtt, 2020-ban volt és semmi jelét nem találták betörésnek sem. Az étteremben dolgozó sommelier szerint hiába érnek sokat a borritkaságok, szinte lehetetlen túladni rajtuk. A palackokon szereplő egyedi számozás miatt ugyanis könnyű ezeket beazonosítani, ez pedig megnehezíti az értékesítést – olvasható a BBC cikkében.

A lap felidézi ezen kívül, hogy a La Tour d'Argent Párizs egyik legrégebbi, történelmi jelentőségű étterme, melyben 1948-ban II. Erzsébet is étkezett, de vendégei között volt Charlie Chaplin, Theodore és Franklin Roosevelt, Salvador Dalí, Brad Pitt és Angelina Jolie is. Nem mellesleg, az étterem ihlette a népszerű animációs filmet, a L'ecsót.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss