Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milánói sertésborda

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet rövidkaraj (csont nélkül)
  • 1 tojás + 2 evőkanál tej - felverve
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez
  • 4 szelet citromkarika
  • Valamint:
  • 30-35 dkg makaróni vagy spagetti
  • 1 doboz (150 g) sűrített paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
  • 25 dkg csiperke gomba - vékonyan szeletelve
  • 10 dkg sonka - csíkozva
  • kb. 2-3 evőkanál olívaolaj
  • kb. 1 bő teáskanál bazsalikom
  • kb. 1 szűk teáskanál oreganó
  • kb. 1 szűk teáskanál őrölt feketebors
  • kb. 2 teáskanál cukor
  • kb. 2 dl víz
  • A tészta tetejére:
  • olasz jellegű reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, felöntöm vízzel és a többi fűszerrel ízesítem. Lassan, takarékon főzöm kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban.

A karajszeleteket klopfolom, széleit pár helyen bemetszem, sózom, enyhén borsozom, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütöm, melegen tartom.

Amíg a húst sütöm, a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm, és a mártással összeforgatom.

Tálalásnál a tészta mellé teszem a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintem sajttal, a húshoz citromot kínálok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss