A milánói sertésbordához először elkészítjük a ragut. A forró zsiradékban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítjuk benne a sonkát is, majd rátesszük a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, várunk, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel és a többi fűszerrel ízesítjük. Lassan, takarékon főzzük kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban.
A karajszeleteket klopfoljuk, széleit pár helyen bemetszük, sózzuk, enyhén borsozzuk, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütjük, melegen tartjuk.
Amíg a húst sütjük, a tésztát bő, sós vízben, a javasolt idő szerint kifőzzük, leszűrjük, és a mártással összeforgatjuk.
Tálalásnál, a tészta mellé tesszük a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintjük sajttal, a húshoz citromot kínálunk.