Elkészítés: A durvára reszelt marcipánt, a felkockázott vajat, a lisztet, a csipetnyi sót és a cukrot gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd csizma kiszúrókkal szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük, adagolunk bele citromlevet is. Akkor lesz jó, ha a keverő kanalat kiemelve már nem folyik le róla könnyedén. Kb. 1 evőkanálnyi fehér mázat nejlonzacskóba adagolunk, kis lyukat vágunk a sarkába, és a csizmák szárát ezzel festjük meg, díszítésképpen cukorgyönggyel megszórjuk.
A maradék fehér mázat kétfelé vesszük, a felét pirosra, másik felét zöldre színezzük. A csizmákat ezekkel a színezett cukormázakkal, szintén nejlonzacskó segítségével, megfestjük, majd hagyjuk megszáradni.
Addig vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét (1-2 evőkanál napraforgóolajat adunk hozzá), és a színes máz száradása után, nejlonzacskó segítségével az olvasztott csokival csizmasarkat és cipőfűzőt rajzolunk (ezt kiválthatjuk csokoládés dekortollal).