Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi kerüljön a tízórais dobozba? 6 extra szendvics iskolakezdéshez

Hiába gondolsz nosztalgiával a párizsis zsömlére és az iskolatejre, menthetetlenül kimentek a divatból. Adunk néhány tippet, hogy csemetéd ne a méregdrága büfékaját válassza.

Ne ijedj meg a különleges hozzávalóktól, minden csak megszokás kérdése. Ha végképp nem tudod meggyőzni iskolás gyermeked arról, mennyire finom a rukola vagy a fügés mustár, helyettesítsd ezeket valami egyszerűbbel! A lényeg a változatosság.

Extra sonkás-sajtos szendvics

Hozzávalók (4 darabhoz): 2 rómaisaláta-szív, 3-4 közepes paradicsom, 8 szelet szendvicskenyér (pl. teljes kiőrlésű), 4 ek majonéz, 2 zacskó (250 g-os) mozzarella, 4 szelet hideg sült, sonka vagy gouda sajt, 2-3 ág bazsalikom, só

1. A római salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A paradicsomot felszeleteljük.

2. A kenyereket megkenjük majonézzel. 4 szeletet megrakunk salátával és paradicsommal, majd megsózzuk.

3. A kenyerekre tetszés szerint felszeletelt mozzarellát, hideg sültet, sonkát vagy gouda sajtot fektetünk.

4. Megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és befedjük a többi szendvicskenyérrel. Végül átlósan félbevágjuk.

Elkészítési idő: kb. 15 perc, kb. 1800 kJ (430 kcal) / darab.

Még több szendvics recept >>>

Modern májkrémes kenyér

Hozzávalók (4 személyre): 1/2 csokor metélőhagyma, 2 paradicsom, 20 dkg füstölt májas, 4 ek tejszín, 1/2 csokor rukola, 4 hosszúkás szeletre vágott bagett, 1-2 ek olívaolaj, 1 ek borecet, bors

1. A metélőhagymát a végek kivételével finomra aprítjuk. A paradicsom magjait kikapargatjuk, a húsát apróra kockázzuk.

2. A májast összekeverjük a metélőhagymával meg a tejszínnel, és enyhén megborsozzuk. A kenyerek mindkét oldalát megsütjük forró olívaolajon, majd megrakjuk a rukolával, és meglocsoljuk az ecettel. Elosztjuk rajtuk a májkrémet, megszórjuk a paradicsomkockákkal meg a metélőhagymával, majd összefordítunk 2-2 szeletet.

Elkészítési idő: kb. 15 perc, kb. 1130 kJ (270 kcal) / adag.

Rafinált változatok

A megszokottak helyett kísérletezz az alábbi különleges szendvicsekkel! Műanyag dobozban gyermeked magával viheti őket a suliba. Természetesen másfajta kenyeret is használhatsz. (A receptek 1 személyre szólnak.)

Ínyenc: Két szelet teljes kiőrlésű kenyeret megkenünk 1-1 tk vajjal, majd az egyiken elosztunk kis maréknyi madársalátát. Megrakjuk 2 szelet sajttal (pl. Greyerzer) és 3 vékony szelet körtével, majd megkenjük 2 tk (fügés) mustárral. Végül befedjük a másik kenyérrel.

Kb. 2140 kJ (510 kcal).

Olasz: Egy szelet (mandulás) kenyeret megkenünk 2-3 dkg natúr krémsajttal (pl. Philadelphia), majd ráhalmozunk 1/4 csokor rukolát, és erre ráfektetünk 3 szelet pármai (jellegű) sonkát. Megszórjuk kevés frissen őrölt borssal, és egy másik szelet kenyeret borítunk rá.

Kb. 1930 kJ (460 kcal).

Vega: Összekeverünk 6 dkg friss sajtot (cottage cheese-t) 1 tk tejszínes tormával. Egy szelet barna kenyeret megrakunk 2 levél radicchio salátával, majd ráfektetünk 6 szelet kígyóuborkát, és elosztjuk rajta a tormás krémet. Megszórjuk zsázsával, és befedjük.

Kb. 1050 kJ (250 kcal).

Halas: Fél érett avokádó húsát pépesítjük 1 tk citromlével és 1 ek tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis doboz natúr tonhalat (8 dkg) darabokra tördelünk. Egy szelet napraforgómagos kenyeret megrakunk paradicsomkarikákkal, elosztjuk rajta az avokádókrémet és a halat. Turbolyával díszítjük.

Kb. 2850 kJ (680 kcal).

Ezek is érdekelhetnek

Friss