Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi kerüljön a palacsintába? 5 izgalmas töltelék

default user icon
MME
Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de talán tudunk még néhány újdonsággal szolgálni!

1. Gyümölcs és tejszínhab

A legegyszerűbb töltelékek egyike. Darabold fel a kiválasztott gyümölcsöket minél apróbbra, villával egy kicsit szét is nyomkodhatod őket. Halmozd a kiterített palacsintára, hajtsd félbe azt, a tetejére pedig nyomj tejszínhabot.

2. Banán és karobpor

Amerikában a banános-mogyorókrémes az egyik legnépszerűbb töltelék, ehhez hasonló a következő recept. Keverd ki a karobport egy kevés mézzel vagy agávésziruppal, és kend a palacsintára. Halmozd rá a vékony szeletekre vágott banánt, és tekerd fel.

3. Mák és gyümölcs

Keverd ki a darált mákot egy kevés mézzel vagy bármilyen sziruppal, és kend a palacsintára. Erre jöhet például az összevágott eper vagy körte. A darált mákot reszelt almával is összekeverheted, majd ízlés szerint édesítsd, töltsd a palacsintába, tekerd fel, és kínád azonnal.

4. Dió és aszalt szilva

Áztasd be egy kicsit az aszalt szilvát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd vágd kisebb darabokra. Keverd hozzá a darált diót, éppen csak annyit, hogy el tudd vegyíteni a szilvával. Önts hozzá egy kevés rumot vagy tejet, alaposan keverd ki, és máris mehet a palacsintába.

5. Sajtkrém

Túró helyett használhatsz sajtkrémet is, így selymes tölteléket kapsz. Keverd ki egy kevés tejjel vagy tejszínnel a natúr sajtkrémet, adj hozzá egy kevés vaníliaőrleményt és kristály- vagy nyírfacukrot. Kend a palacsintára, ízlés szerint gyümölcsöt is halmozhatsz rá.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek