Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi az? 1,8 millió forint és nagyon finom: a hamburger, amiből soha nem fogunk enni

default user icon
MME
A De Daltons Hollandiában egy piszkosul híres étterem, ami tavaly elnyerte a legfinomabb ebédnek járó díjat, továbbá egy bronzérmet is magáénak tudhat hot dogjának köszönhetően. Robbert Jan de Veen a vendéglátó egység tulajdonosa most azzal koronázta meg eddigi sikereit, hogy hivatalosan is az övé lett a világ legdrágább hamburgere. Nos, ez nem is csoda, hiszen a Golden Boy egy igazi aranybánya. Persze átvitt értelemben.

Az arany fiút, vagy ahogyan az étterem étlapján szerepel, a The Golden Boyt bárki megkóstolhatja, ha van rá fölösleges 5000 eurója (1,75 millió forint). Nem véletlen a névválasztás, hiszen a szendvics piszkosul drága alapanyagokból készül. A legfontosabbak talán a húspogácsa, ami wagyu marhából van, de ehető arany, Beluga kaviár, spanyol Ibérico sonka, fehér szarvasgomba, angol cheddar sajt, valamint olyan barbecue szósz is kerül a burgerba, amihez cibetmacska-kávét és skót Macallan whiskyt is használnak. A buci összetevőiben a Dom Pérignon pezsgő is megtalálható, a végén pedig egy kis whiskyvel impregnált füsttel dobják fel az összképet.

Ha valaki mégis betérne a De Daltonsba egy jó arany fiúval csillapítani étvágyát, annak azért arra fel kell készülnie, hogy nem egy mekis Big Mac menühöz hasonlítható a rendelése és az elkészítési ideje. Nem úgy megy, hogy beülünk az étterembe, aztán rendeljük, hanem az alapanyagok beszerzése miatt már két héttel előre jelezni kell igényünket a Golden Boyra.

Egyébként úgy tudni, hogy az első rendelésből befolyt összeg - mert már eladtak néhányat - egyből a holland élelmiszerbankhoz került. A tulajdonos így szeretné felhívni a szervezet munkájának fontosságára a figyelmet. - Őrültség ennyi pénzt egy hamburgerre költeni, de talán az még nagyobb őrület, hogy 160 ezernél is több ember fordult idén a holland élelmiszerbankhoz, ami egy komoly 7 százalékos növekedést jelent. Nos, mi erre szeretnénk leginkább felhívni a figyelmet – mondta Jan de Veen. 

Ha jobban szereted a mozgó képet, van egy szuper videó is, amin szépen nyomon követheted a készítési folyamatot, illetve annak fázisait>>. Éhgyomorra nagyon nem ajánljuk, ugyanis igen étvágygerjesztőre sikerült.  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss