Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyaralási kisokos: a kontinentális reggeli

default user icon
MME
Amikor már javában készülünk a vakációra, a szállásfoglaláskor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, mint à la carte étlap, félpanziós ellátás és kontinentális reggeli. Utóbbi definíciójának jártunk utána.

Gyakran látni szállodák, panziók vagy apartmanok honlapján, hogy a szállás mellett étkeztetéssel is várják a vendégeket. Választható csak reggeli, reggeli és vacsora, illetve sok helyen mind a három főétkezés elérhető. De mitől lesz a reggeli kontinentális? Eláruljuk!

 

A kontinentális elnevezés eredete

A kontinentális kifejezés a 19. századi Angliából terjedt el, akik ezzel a kifejezéssel utaltak a hozzájuk az európai mediterrán térségből érkező turisták étkezési szokásaira. Az angolok bőséges reggelijéhez képest a kontinensen, azaz Európában (innen a kontinentális név) jóval könnyedebb étkezés a jellemző, mondhatni a kettő egymás ellentéte.

Miből áll ez a reggelifajta?

A bab és szalonna helyett az európaiak a valamilyen kenyérből vagy péksüteményből (pl. pirítós, zsemle, croissant) álló és kávét, teát tartalmazó reggelit részesítik előnyben. A jóval puritánabb étkezés persze általában kiegészül némi vajjal, lekvárral, de még így is könnyedebbnek számít.

Mit kapunk manapság?

A legtöbb helyen a reggelire választható ételek felhozatala már ennél bővebb. A kontinentális reggeli alapjai kiegészülnek felvágottakkal, szalámikkal, sajtokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel, gyümölcslevekkel, valamint az sem ritka, hogy müzlit, joghurtot készítsenek be. Sőt, gyakran szerepel a kínálatban éppen az angolok első főétkezését idéző tojás és a bacon. Elmondható tehát, hogy manapság egy mindent magában foglaló, széles körű kínálattal igyekeznek kiszolgálni a vendégeket.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

Friss