hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézkrémes kosárkák

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 27,5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 12 dkg krémsajt
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek porcukor
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojás
  • 23 dkg méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 15 dkg joghurt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/4 tk só
  • A tálaláshoz:
  • 12,5 dkg szeder
  • 12,5 dkg áfonya

Elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 60 percre.
  2. A töltelékhez az összes hozzávalót simára keverjük, majd a krémet a hűtőbe tesszük.
  3. Az omlós tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb átmérőjű linzerkiszúróval  8-9 cm átmérőjű köröketszaggatunk belőle, majd apró tortaformákba nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. Mindbe 1-1 db sütőpapírt terítünk, majd megtöltjük a kosárkákat szárazbabbal vagy lencsével. 190 fokon 5-10 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt.
  4. A kosárkákat megtöltjük a behűtött krémmel, majd elrendezzük rajtuk a megtisztított gyümölcsöket. Végül  175 fokon mindet további 15 percig sütjük.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LINZERTÉSZTÁD - 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss