Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeslapos krémes

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma lapokká, és tepsi hátán kb. 8 perc alatt megsütjük őket, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.

A krémhez 15 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejből, lisztből, 2 evőkanál porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel, és megtöltjük a lapokat.

Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de állhat egy napot is, megpuhulnak a lapok, és szeletelhetjük. A végén porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss