hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeslapos almás krémes

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • A töltéshez:
  • 18-20 db babapiskóta
  • A babapiskóta locsolásához:
  • 1 dl rumos tej
  • A krémhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 evőkanál tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.

A töltelékhez az almákat megmossuk, héját, magházát eltávolítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és fedő alatt megpároljuk.

A 2 csomag vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük, a párolt almához öntjük, besűrítjük vele. A tűzről levéve kihűtjük.

A sütemény összeállítása: egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, az almatöltelék felét ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk rumos tejbe mártott babapiskótával, elegyengetjük rajta a maradék almatölteléket, és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.

Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét tálalás előtt. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss