Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácstészta: az alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet, a cukrot és a vajat egy lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Innen levéve hagyjuk teljesen kihűlni. 
  2. A lisztet, a mandulát, a fűszereket és a hamuzsírt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes keveréket, majd robotgéppel bedagasztjuk. A gépből kivéve kézzel gyorsan átgyúrjuk a tésztát, majd folpakba csomagolva szobahőmérsékleten 3-4 órán át pihentetjük. 
  3. Ezután lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk belőle a különféle kiszúrókkal a mézeskalácsokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Miután innen kivesszük, hagyjuk kihűlni és ízlés szerint feldíszítjük csokoládé- vagy cukormázzal. 

LAST MINUTE BÖGRÉS MÉZESKALÁCS - RÖGTÖN SÜTHETŐ 

MÉZESKALÁCS FENYŐDÍSZ 

KARÁCSONYI ILLATOS FIGURÁK (MÉZESKALÁCS) 

Megjegyzés

A tészta összeállítása egyszerű, de némi türelemre azért szükség van hozzá. Minél tovább pihentetjük ugyanis, annál finomabb lesz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss