A kekszet egy tálban kisebb darabokra törjük. A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük. Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal, és alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk belőle, és szorosan feltekerjük. A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap megszórjuk porcukorral, és egy éles késsel felszeleteljük.
Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. Akár gasztroajándéknak is kiváló. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!