Egy tálban összekeverjük a lisztet, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Alacsony hőfokon összeolvasztjuk a mézet a vajjal. Amikor a vaj kb. 3/4 részéig elolvadt, levesszük a tűzről, majd hagyjuk tovább olvadni. Ezután a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a reszelt szerecsendióval ízesítjük. A mézes keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, és összedolgozzuk. A tojásokat egy bögrében enyhén felverjük a tejjel, és apránként a keverékhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A masszával 2/3 részig töltjük a papírkapszlival bélelt muffinformát, majd kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Végül a muffinok tetejét megkenjük mézzel, és kedvünk szerint díszítjük.