A mézes kalácsokat összetörjük kisebb darabokra, a felét beletesszük egy üveg vagy trifle tál aljába, meglocsoljuk a likőr felével.
A gesztenye masszát lereszeljük és kikeverjük a mascarponeval és körül-belül 1 dl tejszínnel, hogy lágy krémet kapjunk. Ennek a krémnek a felét tesszük a likőrös mézeskalács tetejére. Ezután jöhet a következő réteg tört mézeskalács, likőr locsolás és a gesztenyés krém második fele. Ezt a réteget megszórjuk étcsoki törmelékkel.
A kiürült gesztenye masszás tálban felverjük lágyra a maradék tejszínt, így a tejszín is kicsit gesztenyés ízű lesz. A habot ráöntjük a trifle tetejére, majd csokoládé forgáccsal díszítjük. Tovább variálható még meggy szemekkel, fahéjjal, narancshéjjal. Egy órát pihentessük a hűtőben, utána fogyasztható.
Mit tegyünk a megmaradt mézeskaláccsal, ha már nem eszi a család? Készítsünk mennyei gesztenyés mézeskalács triflet. A trifle lényege a rétegzés. Pohárkrémként is elkészíthető. Ha várhatóan sokáig áll majd a hűtőben, akkor a tejszínhabot tálalás előtt tegyük rá! - csilicsok