Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácsos babapiskóta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Folyamatosan beleszitáljuk a cukrot, és még 2 percig verjük. A tojássárgákat is a habba keverjük. A lisztet elkeverjük a fűszerkeverékkel, és 3 adagban a tojásos keverékhez adjuk.

A masszát habzsákba szedjük, 1 cm átmérőjű csővel papírral bélelt tepsibe, nagy távolságot tartva 8 cm hosszú piskótákat nyomunk. Meghintjük porcukorral, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A lekvárral megkenjük a piskóták felét, kettesével összeragasztjuk. Mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített porcukorral még meghinthetjük a tetejét.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek