Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács fenyő és házikó

120 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A mézeskalácshoz:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 7 ek arany szirup vagy méz
  • 60 dkg liszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 4 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • A díszítéshez:
  • 2 db tojás
  • Dekor toll
  • 50 dkg porcukor (+ a szóráshoz)
  • Cukorbotocskák
  • Különféle cukorkák
  • Ehető golyócskák

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy lábasba összekeverjük a vajat, a cukrot és a szirupot vagy a mézet, és közepes hőfokon melegítjük
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, és hozzáadjuk a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, hozzáadhatunk pár csepp vizet.
  3. Kinyújtjuk a tésztát, és sablon segítségével kivágjuk a házikó falait. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, és a sütőbe tesszük.
  4. 15 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorra, majd habzsákba tesszük.( Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani.) Ezután 3 órán keresztül pihentetjük, hogy megszáradjon.
  6. Díszítéshez használhatunk dekortollat, cukorkákat vagy porcukrot.

 5+1 KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI DESSZERT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss