Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács, ahogy még nem próbáltad

default user icon
MME
Lassan itt az év vége, egyre többször kutatunk mézessütemény-receptek után. A Printen nagy sláger, nem véletlenül: finom, fűszeres és több ízben is elkészíthetjük. Megmutatjuk, hogyan készítheted el egyszerűen ezt a csokibevonatos aprósüteményt.

A karácsonyi időszakban Aachenben a helyi mézeskalács, a Printen az egyik nagy sláger, többféle keménységben és ízben létezik, az egészen keménytől a lágyig; választhatjuk a natúr vagy különböző csokikkal bevont változatot.

Hozzávalók:

1 dkg kandírozott narancs- és citromhéj
30 dkg finomliszt
15 dkg rozsliszt
2 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
37,5 dkg méz
1 tk. szalalkáli
8,5 dkg barna cukor
10 dkg kandiscukor
1 db tojássárgája
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. tej
15 dkg étcsokoládé
1,5 dkg növényi zsiradék
5 dkg aszalt gyümölcs vegyesen

Itt találod az aacheni printen mézeskalács pontos receptjét! >>>

ILLATOS APRÓSÜTI A HÓKIFLI MELLÉ: KARÁCSONYI FAHÉJAS CSILLAG >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss