Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes zserbó V.

MME MME
2
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet ha kell, előtte olvasszuk folyékonyra).
  2. Amint összeállt a tészta, vágjuk 4 részre , nyújtsuk 4 téglalappá, és laponként süssük meg.
  3. A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha már hideg, hozzáadjuk a vajat és jól kikeverjük.
  4. A sütemény összeállításakor az alsó lapra lekvárt kenünk, majd a következőre a krém felét, ezután újra lekvár és krém következik, a tetejét pedig étcsokoládéval vonjuk be úgy, hogy egy kevés olajjal felolvasztjuk a csokit, és késsel rásimítjuk a tészta tetejére.
  5. Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.

Zserbógombóc >>>  

Zserbógolyó >>>

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss