Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, 5 cipót készítünk belőle, vékonyra kinyújtjuk, a lapokat tepsi hátulján, forró sütőben, egyenként világosra sütjük. (Hamar sül!) Elkészítjük a krémet: az első öt hozzávalójából sűrű pépet főzünk, és kihűlés után összekeverjük a margarinnal vagy vajjal habosra kevert, rummal ízesített cukorral. A kész krémmel megkenjük a lapokat. Ezután jön a csokimáz, amihez a vizet a cukorral és a kakaóval felfőzzük, 5 dkg vajat keverünk bele, és fényesre főzzük. (Ezt lehet tortabevonóval is csinálni, az egyszerűbb.) Végezetül a süteményt bevonjuk a csokoládémázzal. Másnap igazán finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre