A kókuszreszeléket, a diót és a karobport alaposan összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk a szezámkrémmel és a mézzel. (Ha túl morzsalékos, kisebb adagokban adjunk hozzá a mézet és tahinit; akkor jó, ha könnyedén formálhatunk belőle golyókat.)
Amikor elkészültünk 1-1 golyóval, rögtön belefogartjuk a dekorba. (A kéz melegétől a mézes masszában könnyebben megtapad a díszítő anyag.) Lefagyaszthatjuk, fogyasztás előtt 2-3 órával a hűtőben tároljuk.
A mézes massza ragadós, ezért használjunk gumikesztyűt. A karob vagy más néven szentjánoskenyér alkalmas a kakaó kiváltására (másfélszeres mennyiségben), és alternatív megoldás a reformtáplálkozásban. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!