Keverjük habosra a túrót a mézzel, az olajjal, a tojással és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a sütőport az átszitált liszttel együtt, és dolgozzuk simára. Pihentessük a tésztát hűvös helyen kb. 1 órát.
A töltelékhez pirítsuk meg a vajon a zabpelyhet és a durvára tört dió felét. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.
A tésztát nyújtsuk kb. 30 cm átmérőjű körré, és béleljünk ki vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen. Egyenletesen osszuk el rajta a mézes-diós zabpelyhet, és a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tetejét szórjuk meg a maradék aprított dióval. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, majd a formában hagyjuk kihűlni. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre