A pulykacombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket simára keverjük az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és 1 csipet sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, egy kevés hideg szódavízzel hígíthatjuk.)
A húskockákat a tésztamasszába mártjuk, majd aranysárgára sütjük őket a felforrósított olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük mindet, és hagyjuk lecsepegni.
A mázhoz összemelegítjük a mustárt és a mézet, azután simára keverjük. Megforgatjuk benne a húskockákat, majd lecsepegtetjük azokat, és megszórjuk a szezámmaggal.
A rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a joghurttal és egy kevés sóval. Végül megszórjuk a gránátalmamagokkal és egy kevés, felaprított mentával. Ezzel tálaljuk a mázas pulykafalatokat.
A gránátalmát vágjuk félbe, és a magjait morzsoljuk egy nagy tál vízbe. A magok lesüllyednek az edény aljára, a szükségtelen húsos, fehér részeket pedig könnyen el tudjuk távolítani a víz felszínéről.
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!