Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-szezámmagos pulykafalatok rizssalátával

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A pulykacombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket simára keverjük az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és 1 csipet sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, egy kevés hideg szódavízzel hígíthatjuk.)
  2. A húskockákat a tésztamasszába mártjuk, majd aranysárgára sütjük őket a felforrósított olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük mindet, és hagyjuk lecsepegni.
  3. A mázhoz összemelegítjük a mustárt és a mézet, azután simára keverjük. Megforgatjuk benne a húskockákat, majd lecsepegtetjük azokat, és megszórjuk a szezámmaggal.
  4. A rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a joghurttal és egy kevés sóval. Végül megszórjuk a gránátalmamagokkal és egy kevés, felaprított mentával. Ezzel tálaljuk a mázas pulykafalatokat.

A gránátalmát vágjuk félbe, és a magjait morzsoljuk egy nagy tál vízbe. A magok lesüllyednek az edény aljára, a szükségtelen húsos, fehér részeket pedig könnyen el tudjuk távolítani a víz felszínéről.

Ezek is érdekelhetnek

Friss