Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 isteni mézes süti, amit muszáj elkészíteni a méhek napján

default user icon
MME
Magyarországon jó néhány éve április 30-án ünneplik a Méhek napját. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a szorgos kis rovarok védelmének fontosságára. A nap jó alkalom arra, hogy egy igazán finom, édes-mézes süteményt készítsünk. Összegyűjtöttünk hét fantasztikusan finom receptet, amelyekből mindenki találhat kedvére valót.

A méhek élettere az elmúlt évtizedekben egyre hanyatlik, a táplálékukat biztosító virágzó növények sokszínűsége csökkent, így létük veszélybe került – ahogy minden, beporzást végző rovaré is. Pedig jelenlétük a természetben nélkülözhetetlen: a globális élelmiszerpiacon a méhek 150 milliárd eurós hasznot termelnek közvetlenül, de közvetve ennek a többszörösét: a kávé, a kakaó, a vanília és egyéb, az állatok takarmányozására szánt növények (lucerna, here-félék) megporzása méhek nélkül nem jönne létre.

A méhek "ajándéka" a számos értékes vitamint, ásványi anyagot és enzimet tartalmazó méz, ami nem csak kiváló édesítőszer, de természetes gyógyszer is, hiszen sok egyéb jótékony hatása mellett például segíti a sebgyógyulást, gyógyír légzőszervi megbetegedésekre, de az álmatlanság kezelésében is hatékony. 

Természetesen a konyhában is hasznos alapanyag: a mézzel ízesíthetünk húsokat, leveseket, salátákat és persze készíthetünk finom süteményeket is.

Íme, a mi kedvenc mézes süteményeink!

MÉZES KÓKUSZKOCKA>>> 

HABOS, MÉZES LINZER GLUTÉN- ÉS TEJMENTESEN>>> 

MÉZES KRÉMES - KEVERT TÉSZTÁVAL>>> 

MARLENKA>>> 

AZ EREDETI BAKLAVA>>> 

TEJFÖLÖS MÉZES>>> 

RUMOS-MÉZES AMARETTI>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss