Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes puszedli IV.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 kávéskanál vaníliás cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • A mázhoz:
  • a kimaradt 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • tortadara

Elkészítés

Elkészítés: A 3 tojás sárgáját és az 1 egész tojást kikeverjük 15 dkg porcukorral. A mézet és a margarint meglangyosítunk, hogy folyós legyen. A folyós mézet a vajjal a nagy tálba öntjük a tojásos
keverékhez. Beletesszük a tejfölt és a mézeskalács fűszerkeveréket. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, utána ezt a keveréket
hozzáadjuk az összekevert folyékony részhez, összedolgozzuk.

A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe, másnapra formázható lesz.

Másnap golyócskákat formázunk egy kiskanál segítségével, hogy egyformák legyenek és ugyanannyi idő alatt süljenek meg! Rövid idő alatt megsül: 160-170 fokon 10-12 perc. Kb. 70 darab szokott kijönni belőle.

A mázhoz a kimaradt 3 db tojásfehérjéből habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. Ha kész, akkor lehet beleforgatni a forró puszedliket, majd megszórjuk a tortadarával. Sütőpapírra vagy rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

Szoktam olyat is készíteni, aminek a tésztájába beleteszek egy kis aszalt gyümölcsöt a közepébe, és a tetejére tortadarát is szoktam tenni, vagy néha csokiba is szoktam mártani! De mindenki úgy gondolja tovább az alapot, ahogy a család szereti. - gabcciccus

Ezek is érdekelhetnek

Friss