Elkészítés: A 3 tojás sárgáját és az 1 egész tojást kikeverjük 15 dkg porcukorral. A mézet és a margarint meglangyosítunk, hogy folyós legyen. A folyós mézet a vajjal a nagy tálba öntjük a tojásos
keverékhez. Beletesszük a tejfölt és a mézeskalács fűszerkeveréket. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, utána ezt a keveréket
hozzáadjuk az összekevert folyékony részhez, összedolgozzuk.
A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe, másnapra formázható lesz.
Másnap golyócskákat formázunk egy kiskanál segítségével, hogy egyformák legyenek és ugyanannyi idő alatt süljenek meg! Rövid idő alatt megsül: 160-170 fokon 10-12 perc. Kb. 70 darab szokott kijönni belőle.
A mázhoz a kimaradt 3 db tojásfehérjéből habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. Ha kész, akkor lehet beleforgatni a forró puszedliket, majd megszórjuk a tortadarával. Sütőpapírra vagy rácsra téve hagyjuk megszáradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre