Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes puszedli egyszerűen

45 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citromlevet, a tejfölt és végül a tojásokat. Miután a hozzávalókat jól öszedolgoztuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk, amit kb. 40-45 percre beteszünk pihenni a hűtőbe.
  2. A tésztából kb. diónyi méretű darabokat csípünk le, és a tenyerünkkel golyókat formázunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól viszonylag távol (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét villával kemény habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.
  5. A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félretesszük, hogy a máz rászáradjon.


 

Megjegyzés

Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon a puszedlin a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)! - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss