A töltelékhez a felkockázott aszalt szilvát meglocsoljuk a pálinkával, nagyjából 10 percig állni hagyjuk.
A mézet a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd lehűtjük. Míg a mézes keverék hűl, a töltelék minden összetevőjét kis tálba kanalazzuk, és alaposan elkeverjük.
Keverőtálba öntjük a kihűlt cukros mézet, és az egész tojással kézi mixer segítségével felverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a fűszereket és kanalanként az előzetesen szódabikarbónával elkevert lisztet. A piskótához hasonló állagú tésztát kapunk.
A tepsire tesszük az egymásba illesztett muffinkapszlikat, és mindegyikbe 1 teáskanálnyi tésztát kanalazunk, majd 1/2 teáskanál töltelék következik, végül újabb 1 teáskanál tészta. A puszedliket 170 fokra előmelegített sütőben körül-belül 15 perc alatt megsütjük. A süteményeket rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat. Minden süteményre kanalazunk belőle, a tetejükre egy-egy cukorgyöngyöt teszünk.