Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes piskóta II.

MME MME
1
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A kikevert tésztába 5 dkg durvára vágott diót teszünk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és az egészet papírral bélelt tepsibe tesszük. A sütésnél vigyázzunk, mert a tészta megbarnul.

A krémhez a tojást a liszttel és a tejjel simára keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a kihűlt krémhez adjuk, majd rátesszük a tésztára.

Csokimázzal vagy reszelt csokival díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss