Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes olajban sült kecskesajt

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 35 dkg kecske sajt
  • 2 tojás
  • 1 nagy fejes saláta
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl olaj
  • 4 evőkanál méz
  • Az öntethez:
  • 1 dl szezámolaj
  • 0,5 dl almaecet
  • 1 dl akácméz

Elkészítés

Előkészítés: A kecskesajtot hasábokra vágjuk. A tojást felverjük. A salátát leveleire szedjük, leöblítjük, szárazra rázzuk.

Elkészítés: A sajtot megforgatjuk lisztben és tojásban, majd ismét lisztben. Az olajat a mézzel elkeverjük, a sütéshez felforrósítjuk. Amikor már elég forró, de még nem ég benne a méz, beletesszük a bundázott sajtot, és kevergetve, forgatva készre sütjük. Sütés közben a méz rátapad a sajtra, és rákaramellizálódik. Ha megsült, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és hidegen vagy melegen, a salátaleveleken tálaljuk. A szezámolajat elkeverjük az ecettel és a mézzel, és a sajtot az asztalon még meglocsoljuk ezzel az öntettel.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss