Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat. Rászitáljuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral elvegyített lisztet, majd lazán összedolgozzuk.
Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 Celsius-fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) 25 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. Közben 2 narancsot forró vízben megmosunk, megtöröljük, héját finomra lereszeljük, levét kinyomjuk. A narancsléhez hozzáadjuk a reszelt narancshéjat meg a mézet, felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. Hűvös helyre tesszük.
A többi narancsot a fehér réteggel együtt
lehámozzuk, a gerezdeket a hártyából kiemeljük. A tejszínt kemény habbá verjük. A narancshúst apróra összevágjuk, és a tejszínhabbal együtt a dermedő léhez adjuk.
A piskótát keresztben 3 lappá vágjuk. Az alsó lapot tálra fektetjük, köré karimát pattintunk. Rákenjük a narancskrém felét, befedjük a második lappal, rásimítjuk a megmaradt krémet, és ráfektetjük a harmadik lapot. Körülbelül 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A torta bevonásához a tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után bevonjuk vele a tortát. Az oldalát pisztáciadarabokkal megszórjuk (lehet
csokidara is). A tetejére körben hártyáitól eltávolított narancsgerezdeket rakunk. A megmaradt habbal és a félre tett narancsszelettel díszítjük.