Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-napraforgómagos szelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg (tönköly) liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 12 dkg (barna) cukor
  • 12 dkg vaj ( margarin)
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg napraforgómag (hántolt, pirított)
  • 15 dkg (barna) cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A cukrot, a sütőport, a sót, a tojást, a vajat kissé megolvasztjuk és hozzáadjuk a liszthez, és összekeverjük. Közepesen kemény tészta lesz belőle, amit egy 20x35 sütőpapírral bélelt (magas falu) tepsibe nyújtás után kell elhelyezni.
  2. A töltelékhez egy kb. 2 literes, vastag aljú edényben, nagyon lassú tűzön melegítjük a napraforgómagot, a cukrot, a mézet és a vajat addig, amíg a cukor el nem olvad. Amikor a cukor elolvadt, a tölteléket elterítjük a tésztán.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, és még melegen szeleteljük.

    6 APRÓ MAG, AMIT RENDSZERESEN KELLENE FOGYASZTANOD! >>> 

    Mézes sütik - nem csak karácsonyra >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, egészséges desszert. - csigusz8

Ezek is érdekelhetnek

Friss