Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros sült mogyorós-kukoricás rizzsel

120 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük mézzel, majd bőségesen mustárral. Tálba tesszük, és pár órát a hűtőben állni hagyjuk (érdemes sütés előtt egy nappal, hogy az ízek jól összeérjenek).

2.

Később vékonyan olajozott üveg vagy kerámia sütőtálba tesszük, és lefedve sütjük a felhasznált hústól függő ideig (a csirkehús hamarabb puhul, mint a sertés). Ha puhára párolódott, pár percig pirítjuk, hogy szép piros színt kapjon.

3.

Míg a hús sül, a rizst szűrőben átmossuk, először forró, aztán hideg vízzel. Evőkanálnyi olajat hevítünk, és üvegesre pároljuk rajta a feldarabolt hagymát, majd a lecsepegtetett rizst, hozzáadjuk a mogyorót, a kukoricát, és ételízesítővel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára pároljuk.

4.

Végül a húst jól összeforgatjuk a rizzsel, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss