Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros oldalas

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymagerezdeket megpucoltam, hosszában kettévágtam, keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggattam, majd megtűzdeltem egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót és a borsot összekevertem, majd egyenletesen bekentem vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumpli meg lett tisztítva, és a tepsibe lett sorakoztatva. A krumplihasábok közé negyedelt hagyma került, meg lett sózva, és kevés bors lett rá őrölve, majd a tetejére lett téve a bepácolt oldalas (ha tehetitek, előtte éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek).

Fólia alatt sült, míg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre le lett véve a fólia, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezett.

Ezek is érdekelhetnek

Friss