A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük föl. Mossuk meg a ruccolasalátát és a paradicsomokat. Az almákat, magházuk eltávolítása után, vágjuk vékony szeletekre. A paradicsomokat felezzük el, majd óvatosan keverjük el a ruccolával, az olívaolajjal és a citromlével.
A zöldségsalátát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és osszuk el a tányérokon. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. A serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd közepes lángon a húsok mindkét oldalát süssük kb. 5 percig.
A megpirult hússzeleteket vegyük ki a serpenyőből, és egy tepsiben tegyük be a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. A serpenyőből öntsük ki a felesleges zsiradékot, majd tegyük vissza a tűzre, olvasszuk el benne a mézet, és keverjük el a mustárt, valamint az almalevet. A keverékhez óvatosan adjuk hozzá a kevés vízben feloldott étkezési keményítőt, rövid ideig főzzük, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg.
A kotlettet a mártással és a salátával tálaljuk. Köretként főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre