Elkészítés: A karajt 1 centis sávokban bevágjuk. Az almákat cikkekre vágjuk, kevés citromlébe áztatjuk, majd kivéve a hasadékokba töltjük, héjjal felfelé.
A mézet mikróban felolvasztjuk, összekeverjük ízlés szerint kevés citromlével és mustárral.
Egy hőálló tálat kibélelünk baconnel, ráhelyezzük az almával töltött karajt, és meglocsoljuk a mézes öntettel.
A sütőtököt negyedekre vágjuk, magjait kikaparjuk, sütőtálba tesszük, és a hússal együtt a sütőbe toljuk.
A húst sűrűn locsolgatva a saját levével sütjük kb. 1 órát. Sült tökkel szolgáljuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre