hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mogyorós madeleine

45 perc
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1. Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni.

2. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival.

3. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a mogyorót, a fahéjat és a narancshéjat, majd az egészet keverjük simára.

4. Forgassuk össze a vajat a mogyorókrémmel, majd ezt is keverjük a tésztához. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

5. Kanalazzuk a tésztát kivajazott formákba, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig.

6. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Megjegyzés

Dióbarna árnyalatok, finom textúrák és gazdag ízvilág jellemzi ezt a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető süteményt. - MME

Ezek is érdekelhetnek