Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a porcukrot, szódabikarbónát és a fahéjat. A két evőkanál mézet (lehet picit több is), mikróban picit megolvasztjuk, és ezt is hozzáöntjük a tésztához, valamint a két egész tojást. Összegyúrjuk, teszünk még hozzá lisztet, ha igényli a tészta.
Kettéosztjuk a tésztát kétharmad-egyharmad arányban, és a nagyobbik felét közepes tepsi méretűre nyújtjuk, kivajazott, kilisztezett - vagy sütőpapírral bélelt - tepsibe tesszük. Rászórjuk a meggyet, utána a diót, a maradék tésztából pedig rácsot készítünk a tetejére. Közepes hőmérsékletű (170 fok), előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül. Megöntözhetjük olvasztott tejcsokival, úgy még finomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre