Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-meggyes rakott kalács III.

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • kevés tej a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál méz
  • 25 dkg natúr krémsajt

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a készítés előtt 2 órával szobahőmérsékleten tároljuk. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és jól összedolgozzuk (körülbelül 1/4 óra), majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajjal kikent, liszttel beszórt tepsire rakjuk, és tejjel lekenjük a tetejét. 175 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)

A töltelékhez a meggyet leszűrjük, és a levét a cukor felével, illetve a pudingporral felfőzzük. Beletesszük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük és elfelezzük. A krémsajtot simára keverjük a mézzel, és hozzátesszük a hab felét.

A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a hab másik felével.

A tejet felmelegítjük, és feloldjuk benne a megmaradt cukrot. A teljesen kihűlt kalácsot feldaraboljuk, és a cukros tejbe mártjuk.

Összeállítás: kalács-puding-kalács-mézes krémsajt-kalács-csokis tejszín.

Néhány órát hagyjuk hűvösben érni, majd tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss