Elkészítés: A tészta hozzávalóit a készítés előtt 2 órával szobahőmérsékleten tároljuk. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és jól összedolgozzuk (körülbelül 1/4 óra), majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajjal kikent, liszttel beszórt tepsire rakjuk, és tejjel lekenjük a tetejét. 175 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
A töltelékhez a meggyet leszűrjük, és a levét a cukor felével, illetve a pudingporral felfőzzük. Beletesszük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük és elfelezzük. A krémsajtot simára keverjük a mézzel, és hozzátesszük a hab felét.
A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a hab másik felével.
A tejet felmelegítjük, és feloldjuk benne a megmaradt cukrot. A teljesen kihűlt kalácsot feldaraboljuk, és a cukros tejbe mártjuk.
Összeállítás: kalács-puding-kalács-mézes krémsajt-kalács-csokis tejszín.
Néhány órát hagyjuk hűvösben érni, majd tálaljuk.