Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-meggyes rakott kalács II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet leszűrjük, s a levét a cukor felével és a pudingporral felfőzzük, majd belekeverjük a meggyet, s hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük és elfelezzük. A mascarponét simára keverjük a mézzel, és a tejszínhab felét hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a tejszínhab másik részével. A tejet megmelegítjük, és feloldjuk benne a maradék cukrot. A kalácsot felszeleteljük, és a cukros tejbe mártott ecsettel megkenjük.

Az így elkészített hozzávalókat egy mély tálba a következőképpen rétegezzük: kalács, meggyes puding, kalács, mézes krém, kalács, csokis tejszín. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva fogyasztható.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss