Elkészítés: A meggyet leszűrjük, s a levét a cukor felével és a pudingporral felfőzzük, majd belekeverjük a meggyet, s hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük és elfelezzük. A mascarponét simára keverjük a mézzel, és a tejszínhab felét hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a tejszínhab másik részével. A tejet megmelegítjük, és feloldjuk benne a maradék cukrot. A kalácsot felszeleteljük, és a cukros tejbe mártott ecsettel megkenjük.
Az így elkészített hozzávalókat egy mély tálba a következőképpen rétegezzük: kalács, meggyes puding, kalács, mézes krém, kalács, csokis tejszín. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre