Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mázas sült oldalas

135 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk, majd egy nagy fazékban feltesszük főni az egész borssal, kevés sóval, a megpucolt vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával. Kb 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni.
  2. Amíg hűl az oldalas, elkészítjük a mázat. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mézet és az édes csiliszószt és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.
  3. Az oldast egy vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalról megkenjük a mázzal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben (ha van grill fokozatunk, akkor azon), elkezdjük sütni. Sütés közben megfordítjuk. Kb. 20 perc alatt megpirul szépen mind a két oldala.
  5. A mázas oldalast krumplipürével tálalhatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a mézes-mázas ragacsos sült oldalas!


Ezek is érdekelhetnek